top of page

ADEM IS DE BRUG DIE HET LEVEN VERBINDT MET HET BEWUSTZIJN, DIE HET LICHAAM VERENIGT MET DE GEDACHTEN.

Thich Nhat Hanh

Wanneer je lange tijd aan stress, angsten of emotionele conflicten lijdt, ontstaan er allerhande emotionele en fysieke klachten. Het zenuwstelsel en jij zijn niet langer in balans en het welzijn neemt af. Er is onvoldoende psychisch en lichamelijk herstel waardoor je uitgeput geraakt. Hartcoherentie kan jou en het autonome zenuwstelsel terug in evenwicht brengen. Het werkt samen met het zelfgenezend vermogen van het lichaam en vormt een oplossing voor allerlei stressgerelateerde en emotionele problemen.

Wist je dat ons hart en onze hersenen constant met elkaar communiceren? Deze communicatie beïnvloedt ons lichamelijk en geestelijk functioneren. Opmerkelijk is dat ons hart méér signalen naar de hersenen stuurt dan omgekeerd. Het hart blijkt een veel grotere rol te spelen in onze emoties, ons denken en ons functioneren dan lange tijd werd gedacht. Het goede nieuws is dat we deze communicatie positief kunnen beïnvloeden en dit dankzij onze ademhaling. De ademhaling heeft namelijk een invloed op onze hartslag.  Wanneer er op een welbepaalde frequentie geademd wordt, komt het hart in een harmonische staat terecht. Het hart geeft dit via de zenuwbanen door aan het brein en dit heeft een effect op ons autonome zenuwstelsel en onze hormonen. Het brengt je van rush naar rust. Van een vecht-, vlucht of verstarren toestand naar de veilige groei- of ruststaat. Hierdoor verminderen spanning, stress, angst en gerelateerde fysieke klachten.

PRAKTISCH

Een hartcoherentietraining is een wetenschappelijk onderbouwd coach-traject. Uniek aan mijn traject is de combinatie van hartcoherentie, counseling-coaching en relaxatietherapie. Het bestaat uit 4 à 5 sessies gespreid over 10 à 12 weken. Deelname vraagt weinig van uw dagdagelijkse tijd maar vraagt wel enige discipline en aandacht. Het is namelijk de bedoeling dat de aangeleerde ademhalingsoefeningen thuis consequent toegepast worden en dit 3x 6 min of 2x 10 min per dag. Hiermee bereik je een kwalitatieve herstelfase die gedurende zes uren een gunstig effect heeft op je lichaam en geest. Tijdens dit traject leer je veerkrachtig omgaan met stress en leer je het wat, waarom en hoe van deze eenvoudig aan te leren techniek. Aan de hand van psycho-educatie en biofeedback-apparatuur word je je bewust van je lichaam, brein en de werking van het autonoom zenuwstelsel. Daarnaast cultiveren we het lichaamsbewustzijn, de emotionele intelligentie en verschaf je inzichten in je eigen triggers, glimmers en patronen. Zo werken we aan een gezonde emotieregulatie en stress weerbaarheid richting meer veerkracht.

 

Dit traject kan complementair en ondersteunend ingezet worden bij bestaande geneeskundige of therapeutische behandelingen.

PRIJS EN INFO

Dit traject kent een investering van 375€ of 5x 75Dit omvat:

 • 5x 1-op-1 training, cousneling-coaching & relaxatietherapie van ±60min

 • ± 1,5u online psycho-educatie

 • een 4-delig werkboek met informatie en oefeningen

 • opname(s) mindfulness-geïnspireerde relaxatie

 • opvolging via e-mail

Na het traject zijn desgewenst opvolgsessies mogelijk. Dit zijn sessies van ±60min ten bedrage van 70€.

SESSIE 1-2

KENNISMAKING & ONTHAASTEN

 • Wat doet stress met jou?

 • Hoe werkt jouw zenuwstelsel?

 • Wat is de invloed van ademhaling?

 • Hoe kan je 'onthaasten' en 'bewustwording' cultiveren?
   

WAT HRV

HARTCOHERENTIE EN BEWUSTWORDING

Adem jezelf in balans en leer surfen op de golven van je energie

WIL JIJ?

 • Meer rust in hoofd en lichaam

 • Een verbeterde slaapkwaliteit en meer energie

 • Een verbeterd geheugen en concentratie

 • Gezonder omgaan met emoties

 • Meer veerkracht ten opzichte van en bewuster omgaan met stress ...

 • Kortom meer rust, welbevinden en vitaliteit?

"Er zijn veel technieken om te ontspannen, maar weinige zo goed hanteerbaar en meetbaar als hartcoherentietraining" 

Dr. Vera Eenkhoorn, Endocrinoloog, Revida-arts

Nerva_Logo_klein_DEF-300x78.png
Praktisch
Meer info HRV
bottom of page