top of page
SoulStudio Claudia-50.jpg

Claudia

Counselor - Coach

zachtbruisend - empathisch - gewetensvol

leergierig - humoristisch

Hallo, ik ben Claudia! Het gezicht achter Dunamis. Goedlachs en liefhebber van cappuccino met havermelk, de zon op mijn gezicht en nu en dan "dolce far niente". Reeds op jonge leeftijd probeerde ik mensen en de wereld te begrijpen en ondersteunen. Ik studeerde af als socioloog, maar meer dan mijn studie heeft het leven zélf mij gevormd. Zowel tot wie ik op dit moment ben, als tot wat ik als counselor doe. Ik begeleid op een zacht-bruisende, creatieve en krachtige wijze. Daarvoor gebruik ik mijn expertise, maar zeker ook mijn gevoel, ervaringen en ervaringsdeskundigheid. Met veel interesse blijf ik me verdiepen en bijscholen in bepaalde therapievormen, de werking van stress, trauma en ons zenuwstelsel. Ik wil je graag ondersteunen in een proces naar meer veerkracht, bewustwording en vitaliteit. Ik begeleid je op een zingevend pad naar en dichter bij jezelf. Dit doe ik op een milde en verbindende wijze in een omgeving van vertrouwen, veiligheid en exploratie. Mijn uitgangspunt is dat elk van ons in alle zachtheid kan helen en veranderen en jij dus ook.

Lees je graag wat meer over mijn ervaringsdeskundigheid? Dat kan hier.

Lange tijd vertoefde ik in een cocon en zocht ik zelden tot nooit 'het leven' op. Mijn wereld was klein en eenzaam. Geconfronteerd met trauma, belemmerende angsten en existentiële vragen zat ik vast in een neerwaartse spiraal. Ik slaagde er niet in mijn leven te leven. Op 23 jarige leeftijd kreeg ik de diagnose CVS en fibromyalgie, ook mijn lichaam kon niet langer mee en pijn werd een dagelijkse realiteit. Dit was een obstakel dat de weg nog extra bemoeilijkte. Mijn zoektocht naar herstel, rust en meer balans was er eentje van herhaaldelijk vallen en opstaan. Gaandeweg heb ik die weg gevonden. Het was zeker geen gemakkelijke maar wel een erg leerzame reis. Vele jaren studeren, therapie, vallen, revalidatieprogramma's, terug opstaan, yoga, mindfulness en meditatie... veranderde gaandeweg alles. Ik vond een werkende balans, zingeving en mijn 'waarom'. Het blijft een constante evenwichtsoefening, maar eentje die natuurlijk aanvoelt. Mijn blik en wereld verruimden. Deze verademing maakt dat ik hier nu kan én wil staan om jou - met hoofd, hart en buik - te begeleiden en ondersteunen in een proces naar meer zelfbewustzijn, herstel en groei. Een proces waarin we lichaam & geest met elkaar verbinden om zo vanuit je gerevitaliseerde zelf in verbinding te treden met de ander en je omgeving.

Weetjes & Glimmers

Mijn perfecte hobby

Yoga, schrijven, lezen, tennis, sterrenstaren, zang en andere expressievormen.

Geliefde vakantieplaats

Wandelend in de natuur.

Mijn levensmoto

Life would be absurd without a little madness.

Momenteel lees ik

Tijd voor de ziel.

Moodbooster

Dansend zingen door het huis.

Favoriete quote

"Voici mon secret. Il est très simple: on ne voit bien qu'avec le cœur. L'essentiel est invisible pour les yeux." Antoine de Saint-Exupéry

Ik heb altijd diep gevoeld...

Als mens leerde ik de magie van het alledaagse leven te omarmen. Ik vind schoonheid in de schijnbaar kleine dingen die het leven rijk maken. Van jongs af aan heb ik oog gehad voor verwondering, verstilling en sprankels magie. Diepgaande gesprekken, filosofische overpeinzingen, warme woorden, betoverende beelden en helende muziek resoneren diep bij mij. Ik waardeer de rijke eenvoud van het leven en ben altijd gefascineerd door de diepgang ervan. Mijn aanpak is geworteld in nuance waarbij ik intuïtief aanvoel wat nodig is. Als kritische onderzoeker, stille rebel en af en toe een idealistische dromer, schakel ik moeiteloos tussen speelse verkenning en vastberaden streven om verandering teweeg te brengen. Mijn levensreis heeft me diepe pijnen en tegenslagen gebracht, maar mijn missie om anderen te ondersteunen in het hervinden van schoonheid, lichtheid en leven heeft ook in mezelf nieuwe levensenergie vrijgemaakt en mijn passie gevoed om een verschil te maken.

matthew-sleeper-Spdu7YT1O00-unsplash.jpg
IMG_3079.jpg

Opleidingen, permanente vorming & training 

Om mijn cliënten zo goed mogelijk te ondersteunen en bij te staan én vanuit interesse blijf ik me bijscholen en verdiepen in de laatste inzichten en relevante disciplines. De mind-body connectie en de kennis over ons autonoom zenuwstelsel, ons stress-systeem en de polyvagaal theorie vormen een rode draad doorheen mijn aanbod. Ik ben van nature een ‘bruggenbouwer’, dit is ook zichtbaar in mijn praktijk waarin ik een brug sla tussen wetenschappelijke theorieën, evidence-based methodes, kunst & spel en het intuïtief-spirituele. Zo kan er een mooie wisselwerking ontstaan waarin ik aandacht besteed aan alle dimensies van zijn. Deze holistische en integratieve benadering maakt het mogelijk om elk traject op het individu af te stemmen.

Schermafbeelding 2022-05-01 om 09.26.09.png
Opleiding

OPLEIDINGEN

 • Master of Science in de Sociologie: verdiepende studie sociologie van gezondheid en welzijn, KUL-UA

 • 3-jarige opleiding tot cliëntgericht counselor vanuit de ervaringsgerichte benadering, FocusOnEmotion (i.o.)

 • Acceptance and Commitment Therapy, ACT Academie

 • Hartcoherentie-coach, Louvanie

 • Hartcoherentie voor groepen, organisaties en bedrijven, Prime Performance

 • Relaxatietherapeut, Centrum Open Mind

 • Hypnotherapeut, Hypnovision - National Guild of Hypnotists

 • Intuïtieve Coach, Coach Clinic

 • Traumaverwerking, Coach Clinic

Permanente vorming en training

 • Lichaamsgericht begeleiden, Educatieve Academie 

 • De mogelijkheden van het doen - actiegerichte interventies, Educatieve Academie

 • Transpersoonlijk met de voeten op de grond, Educatieve Academie

 • Restorative Yoga teacher training, Inspirational Yoga

 • Yoga meditatie voor zelfrealisatie, Tripurashakti

 • Yoga Nidra - YA CEP 10 hours, Yoga Śikṣā

 • Yin Yoga Teacher Training, Arhanta Yoga®

 • Mindfulnesstraining stressreductieprogramma, Edel Maex

 • Hypnothic Storytelling: how to tell stories that heal
  Ericksonian Hypnotherapy, Sussex Hypnotherapy Centre

 • Oplossingsgericht coachen, The Mind Academy

 • Intuïtieve Ontwikkeling, Timotheus Project

bottom of page