top of page

Elk traject start met een intakegesprek of een soort kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek neem ik de tijd om naar jouw verhaal te luisteren. Samen verhelderen we je hulpvraag en veranderwens. Ik vertel je wat meer over mijn manier van werken. Hierna bekijken we welke aanpak bij jou aansluit. Een traject is maatwerk waarin we steeds op zoek gaan naar de gepaste vormen en technieken om aan jouw hulpvraag, groei- of veranderwens tegemoet te komen.

Ik werk o.a. met een combinatie van:

LIFE, AT ITS BEST, IS A FLOWING, CHANGING PROCESS IN WHICH NOTHING IS FIXED.
Carl Roger

LUISTER NAAR JE LICHAAM WANNEER HET FLUISTERT, DAN ZAL HET NIET MOETEN SCHREEUWEN. 

Relaxatietherapie
SoulStudio Claudia-19.jpg

WAT IS HARTCOHERENTIE- & RELAXATIETHERAPIE

Stress is niet meer weg te denken uit onze maatschappij en uit ons leven. Dat is niet erg, want het is een vereiste voor een gezond, vitaal en veerkrachtig leven. Voor velen is stress echter chronisch, en dat is wél problematisch. We staan te veel en te lang “aan”. De balans tussen stress en rust is verstoord. Er ontstaan allerhande psychische en fysieke klachten. Veel mensen weten niet hoe ze hiermee overweg kunnen. Sommige mensen herkennen deze chronische stress en lichamelijke spanning zelfs gewoon niet.

Tijdens de hartcoherentie- en relaxatietherapie begeleid ik je lichamelijk, mentaal én emotioneel naar meer bewustwording en rust. Lichaam, gedachten, emoties en de sociale omgeving staan immers niet los van elkaar. We benaderen stress- en angst gerelateerde klachten vanuit meerdere hoeken. De mind-body connectie vormt de rode draad in deze therapievormen. We gebruiken relaxatie-, yoga- mindfulness- en meditatietechnieken, ademhalingsoefeningen en bewustwordingsoefeningen. Zo leer je op termijn zelf de signalen van je lichaam herkennen en reguleren. Zo ontstaat er meer rust in hoofd – lichaam – leven, neemt de veerkracht toe en kan je weer vitaliteit ervaren.

Naast het je tot rust brengen maken we het ons doel om jou aan te leren:

  • hoe je tekenen van spanning en stress tijdig kan herkennen

  • inzicht te krijgen in de manier waarop je met stress omgaat

  • hoe je ongezonde stress kan ombuigen en hoe jij bepaalde stressoren kan verminderen

Nerva_Logo_klein_DEF-300x78.png

WIJ ZIJN NIET ONS BREIN. WIJ ZIJN ONS LIJF: EEN BELICHAAMD ZELF
N. Nicolai

lichaamsgericht

WAT IS EMOTION-FOCUSED EN LICHAAMSGERICHTE THERAPIE

Soms weet je lichaam wat je hoofd niet bedenken kan. In lichaamsgerichte therapie gaan we terug leren luisteren naar je lichaam. Het leven laat haar sporen hierin na in de vorm van blokkades, spanning, ongemak, pijn en bepaalde gedragspatronen die herstel bemoeilijken. Naast gesprekstherapie gebruiken we o.a. mindfulness- en meditatietechnieken, ademhalingsoefeningen, creatief-intuïtieve oefeningen, bewustwordingsoefeningen, aanraking, beweging en lichaamsgerichte oefeningen. Je leert op een gezonde wijze uiting te geven aan wat er in je leeft. Er is ontstaat ruimte om meer inzicht in je eigen gevoelens te krijgen en om deze te reguleren. We gaan de gevoelde ervaringen of innerlijke gewaarwordingen verkennen én betrekken in de therapie. Zij worden jouw gidsen in jouw helingsproces. 

SoulStudio Claudia-104.jpg

JOUW ERGSTE VIJAND KAN JOU NIET ZOVEEL SCHADE BEROKKENEN ALS JE EIGEN ONBEWAAKTE GEDACHTEN
Siddhartha Gautama

Counseling - coaching
SoulStudio Claudia-29.jpg

WAT IS ACCEPTANCE & COMMITMENT THERAPY?

Elk van ons komt vroeg of laat bepaalde moeilijkheden en hindernissen in het leven tegen: angst, verdriet, stress, onzekerheid, belemmerende patronen en overtuigingen … Samen bekijken we welke deze voor jou zijn, of er iets veranderd kan worden en zo niet hoe je hiermee kan omgaan op een werkbare en veerkrachtige wijze. We gebruiken hiervoor o.a. je waarden, kracht en uniekheid en gaan hier samen naar op zoek. Zo kan je de moed leren opbrengen om te doen wat voor jou betekenisvol is ondanks de moeilijkheden. Want het zoeken naar betekenis in het leven is veel gezonder dan het willen vermijden van ongemak.

In de zoektocht naar jouw innerlijke drijfveren en blokkades gaan we jouw emoties, gedachten en gedrag verhelderen. Hoe? We gaan zachtjes exploreren, gedachten en hersenspinsels ontwarren en emoties ruimte geven.

  • We doen dit door te praten, te ontspannen, gebruik te maken van creatief-intuïtieve oefeningen, …

  • We bewaken onze open en milde houding en onze volle aandacht in het hier en nu.

  • We maken ruimte voor een lach en een traan.

Met deze nieuwe inzichten op zak achterhalen we je veranderwens en bouwen we stapsgewijs richting vertrouwen én waardegerichte actie. We gaan op zoek naar wat jij wil veranderen en bereiken én hoe dit met vernieuwde energie en in verbinding met je innerlijk kompas verwezenlijkt kan worden.

WE ZIJN WAT WE DENKEN. MET ONZE GEDACHTEN MAKEN WE DE WERELD.
Siddhartha Gautama

Hypnotherapie

WAT IS HYPNOTHERAPIE en innerlijk kind werk?

In mijn begeleiding maak ik indien gewenst gebruik van hypnose als een ondersteunende methode. Tijdens hypnose worden de vele prikkels even ‘geparkeerd’ waardoor we een naar binnen gerichte aandacht bekomen. Hier gaan we aan de slag met bepaalde suggesties. Een hypnotherapie sessie wordt gewoonlijk als ontspannend ervaren.

Vastgeroeste gedragspatronen en overtuigingen worden vaak veroorzaakt door neurologische paden in onze hersenen die het pad naar verandering moeilijk maken. Waar een wil is, is een weg? Toch botsen we vaak tegen dezelfde muren en hervallen we in dezelfde niet-werkende patronen. Hier verandering inbrengen kan o.a. dankzij het cultiveren van bewustzijn, mindfulness, zelfcompassie, positieve psychologie, hartcoherentie, ... Allerhande methoden die ik gebruik. Handig zijn therapievormen die toegang geven tot én samenwerken met het 'onderbewuste'. Vandaar gebruik ik tijdens de begeleiding ook hypnose en intuïtieve oefeningen want onze bewuste geest vormt slechts het topje van de ijsberg.

"Het is geen kwestie van geloof. Wij hebben vastgesteld dat het brein onder hypnose echt anders functioneert ..." 

Steven Laureys, Neuroloog in Knack nr. 32

Kan iedereen hypnotherapie volgen?

Hypnose is niet geschikt voor mensen met bepaalde psychiatrische stoornissen die hierdoor zichzelf of anderen in gevaar kunnen brengen. Denk hier aan zelfdodingsgedachten en - plannen, een zware depressie, psychotische symptomen zoals extreme achterdochtigheid en hallucinaties bij een psychose.

SoulStudio Claudia-11.jpg
20210518_131815 (1).jpg

Ik had last van enorme stress. Claudia heeft me geholpen door me op de correcte manier te leren ademen. Dit ook in stressvolle situaties. Ze heeft me ook leren luisteren naar mijn lichaam. Daardoor kan ik de stress die ik ga hebben, dragelijker maken.

Ik kwam met PTSD, chronische stress en hyperventilatie en een angststoornis bij Claudia terecht. Dankzij de sessies heb ik enorm veel tools meegekregen die bijna alle symptomen konden opvangen. Ik leerde weer ademhalen en diepe wonden te helen. Dankzij de hypnotherapie, kwam er letterlijk en figuurlijk weer licht aan het einde van de tunnel.

Ik kan Claudia van harte aanraden als je houdt van een milde, zachte en heldere aanpak. Mede dankzij de tools die ik aangereikt kreeg in de sessies, heb ik weer leren ademhalen, zelfliefde creëren, me losmaken van conditioneringen en weer het gevoel gekregen dat ik er mag zijn op deze aarde.

Voor de behandeling had ik veel last van stress en paniekaanvallen. Deze kan ik nu een stuk beter in balans brengen dankzij de tools van de hartcoherentie.

Ik raad Claudia van harte aan! Allereerst omwille van haar zachte, persoonlijke aanpak die telkens als thuiskomen voelt. Claudia hielp me bij het verminderen en beter managen van mijn paniekaanvallen, en meer rustpunten te vinden in de alledaagse drukte als zelfstandige. De sessies bieden een perfecte mix van verschillende praktische relaxatie-tools die op mij persoonlijk werden afgestemd & die ik makkelijk kan toepassen in mijn dagelijkse leven, coachings waardoor ik mezelf beter leerde kennen, en technieken zoals hartcoherentie die mij meer tot rust hebben gebracht. Over het algemeen ervaar ik een rustiger gevoel en heb ik meer de indruk dat ik vat heb op mijn stress en gemoedstoestand.  Als kers op de taart doen we tijdens de sessies ook vaak relaxatie-oefeningen samen, wat mij weer oplaadt voor de rest van de week. Kortom: het beste cadeau dat je aan jezelf kan geven!

Christine, Soul Studio

Ik denk nog veel aan jou en hoe zacht en warm onze sessies altijd waren. Ik had vooral last van mijn angsten. Je hebt me enorm geholpen om die angsten in perspectief te plaatsen en er te leren mee omgaan i.p.v. het weg te drukken. Jouw sessies brachten me altijd tot rust en gaven me een plaats om even te ventileren en tot een soort aanvaarding te komen met mijn angsten. Je gaf me dan ook de nodige hulpmiddelen om er mee om te gaan en die angsten in perspectief te plaatsen waardoor ze niet meer zo'n grote greep hadden op mijn dagelijkse leven en zelfstandige activiteit. Ik ben nog altijd super blij dat ik je ontdekt heb en dat je mijn coach was naar een rustiger hart & ziel.

Ik had last van depressie en verschillende angsten. In het begin was ik wat sceptisch omdat je niet weet wat je te wachten staat. Aangename gesprekken en hulpmiddelen aangereikt gekregen om tot rust te komen. Ik zou het zeker aanraden aan iedereen.

getuigenissen
bottom of page